Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобаваща диагностика при закупуване на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най-добре му кажи на собстеника, ако си решил да купуваш разбира се да не бара нищо и се пазарете за цената така както е колата в момента, без закърпвания и глупости. Гледай я по внимателно тая кола, пробвай всичко по нея дали работи, сега с малко изключения няма грижи, ама климатика ако е умрял напълно си трябва бая пара да се оправи, така че поне едно 200-300 лв. надолу.
    Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
      Alexanderbb
      Да ще дойда да я видя, ама за 3000 лв ли се продава ? За 3000 може да се купи само каруца, кой нормален човек си продава хубава кола за без пари ? Само това дето си изброил по колата ти е 3000 лв.
      Може да съм изброил неща за 3000 но не вярвам някой да дойде да я вземе за 6000 хиляди нали? Причини за цената може да има 100. Човекът може да е закъсал, може да заминава, да се е сдобил с друга и за тази да няма място.
      Аз пък като гледам предното стъкло виждам стикери за преглед, гражданска, на огледалото лепенка за каско че и винетка има даже. Затова казах че кола се купува след подробен оглед в сервиз а не един поглед на снимка
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
        Alexanderbb
        Да ще дойда да я видя, ама за 3000 лв ли се продава ? За 3000 може да се купи само каруца, кой нормален човек си продава хубава кола за без пари ? Само това дето си изброил по колата ти е 3000 лв.
        Цената трябва да е съобразена малко или много с външните забележки. Моята също я взех за такива пари, но само със зимни гуми. С летните ми стъпа към 3600. Обаче има тук натиснато, там надрано. Прага откъм пътническата част е разлепен и зее доста грозно. Абе, все неща, които ще ми струват със сигурност 3-цифрени суми, че да ги оправя. Ако колата имаше търговски вид, под 4 бона нямаше да падне.

Та въпросната кола я скъсвам от каране откакто съм я взел, навъртял съм ѝ близо 10 000 км за няма и 3 месеца. Технически абсолютно нищо не се е обадило до този момент, освен смяната на съединител (което ще стане другата седмица).

Та що си правите прибързани заключения, както стана ясно от поста на автора, колата има известни забележки и заради това цената е такава. Но това в никакъв случай не значи, че ще е 100 % гробница.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Това че си обслужил колата за Х лв и си налял течност за чистачки за три лева не значи, че пазарната и стойност автоматично скача с Х+3 лв, ако ме разбираш.

Comment

Др. седмица ще направим срещатата, надали ще я е оправил до тогава. Да ви питам, ако не е ,каква цена да пазаря при неработещ климатик, в най-лошия случай? 250-300лв надолу? Колата има забележки със сигурност, надявам се те да са само козметични и малко грешки ,пример Airbag Light-a. Тест драйв мисля да следвам едни клипове от Youtube, където се покрива абсолютно всичко за покупката на кола втора ръка. Имам го принтирано, може и да излглежда глупаво при оглед, но ми е важно за какво си давам парите.

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
              Затова казах че кола се купува след подробен оглед в сервиз а не един поглед на снимка
              Всичко си е на късмет,Ланчата я взех без дори да я закачам на диагностика,само я покарах 1/2ч из Пловдив и да чукна на дърво нямах много драми,но е форума от близо 10год. И имаше доста история.
              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Втора ръка покупка на каквото и да е си е на късмет. Мой близък си търси 6 месеца кола, накрая се скара с жена си и тя отиде на пазара , хареса една по боя и тапицерия и без да гледат нищо я взеха. Пета година я карат само консумативи сменят. Историята познава и обратния вариант.Така,че късмет!
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                Alfa 159 +++ next

Comment

Ще ви оведомя какъв е резултата след прегледа. Ако е бил хубав, ще ви и пиша като пълноправен член на форума. Пишете .ако се сетите за неща,за които да гледам. Аз ще звънна днес на Pininfarina и ще разпитам за цени на определени части.

Comment

Вземай я , за 3000 по-хубава едва ли ще намериш.
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                    Peugeout 2.2 HDI 133+++
                    Alfa 159 +++ next

Comment

Ето как изглежда колата на човек които си я поддържа и не само нея (става въпрос за мен )
                      Ето как е изглеждала колата когато съм и правил оглед при покупката и как изглежда сега !!!
                      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                        Ето как изглежда колата на човек които си я поддържа и не само нея (става въпрос за мен )
                        Ето как е изглеждала колата когато съм и правил оглед при покупката и как изглежда сега !!!
                        Еми,тя като аптека бе колега.Моята изглежда така само веднъж годишно
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Както казват италианците:
                          "Auto ben tenuta, avete da sempre buoni momenti sulla strada !"
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          sigpic

Comment

Ние по шопско казваме, че е много по-важно всичко важно по колата да е в пълна изправност.

А някоя и друга прашинка по мотора, не е фатална.

Иначе сме се нагледали на "auto ben tenuta" нов внос с произход Италия.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Какво да се прави това са коли за пазара
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                                Всеки месец ли миеш мотора?Брал съм ядове след миене на мотор и вече съм на принципа:колкото по-мръсен,толкова по-добре
                                Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Working...
                                X